Wanneer we spreken over een veilig thuis is het belangrijk om uw huis te beschermen tegen inbraak en brand. Een operationeel beveiligingssysteem voor thuis is een ideale manier om uw huis te beschermen tegen deze gevaren. Echter zijn er ook andere veiligheid voorzorgsmaatregelen die u kunnen helpen een veilig huis te waarborgen.

Hieronder staan twintig veiligheidstips voor zowel een veilig huis als maatregelen ter preventie van brand. Start vandaag nog met de tips om een veiligere omgeving te creëren.

Tips voor een veilige en beveiligde omgeving rondom uw huis

De eerste tien tips zijn voor het verbeteren van uw veiligheid in en rondom uw huis. Gebruik deze tips in combinatie met het beveiligingssysteem van uw woning om uw huis en familie te beschermen.

1. Creëer de illusie dat er iemand thuis is

Wanneer u voor langere tijd afwezig bent, kunt u gebruik maken van slimme verlichting. Hierbij kunt u de lampen via de app automatisch aan- en uitzetten. Hierdoor creëert u de illusie dat er iemand thuis is. Ook kunt u via de app smart scenes aanmaken. Bijvoorbeeld wanneer de buitencamera een beweging detecteert de slimme verlichting automatisch aangaat. Dit schrikt de ongewenste bezoeker direct af.

3. Kijk altijd voordat u de deur opent

Als er onverwachts iemand aanbelt bij u thuis, is het verstandig te kijken wie het is voordat u de deur opent. Door middel van een slimme deurbel kunt u uw voordeur in de gaten houden. Via de app kunt op afstand live mee kijken en communiceren met diegene die voor uw deur staat.

4. Bewaar extra sleutels niet op makkelijke plekken

Bewaar geen sleutels onder de deurmat, bloempot of andere vindbare locaties rondom het huis. Inbrekers kunnen deze gemakkelijk opsporen. Probeer een plek voor uw sleutels te vinden die niet vanzelfsprekend is of geef een setje sleutels aan buren die u vertrouwt.

5. Beveilig uw glazen schuifdeuren

Maak uw schuifdeuren of schuifpui veilig tegen inbraak door een staaf of metalen balk in de rails van schuifdeur te plaatsen. De balk moet even lang zijn als de rails. U kunt ook een extra beveiliging plaatsen, zoals een raamsensor. Deze dient om u te waarschuwen wanneer een raam wordt opengebroken.

6. Houd garagedeuren te allen tijde gesloten

Uw garagedeur staat vaak direct in verbinding met de rest van het huis. Hierdoor is het belangrijk om deze altijd te sluiten, ook wanneer u thuis bent. Ook kunt u via een slimme deurslot uw garagedeur extra veilig maken.

7. Houd (rol)gordijnen gesloten

Zorg ervoor dat inbrekers niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Dit is vooral toepasselijk op kamers met waardevolle bezittingen. Gordijnen blokkeren het zicht van een inbreker. Hierdoor zijn waardevolle bezittingen moeilijker om te zien en is het lastiger om in te schatten of iemand thuis is.

8. Berg contant geld, juwelen en andere kostbaarheden veilig op in een kluis

Houd uw kostbare bezittingen buiten het bereik van een inbreker. Dit kan door het gebruik een kluis, waar u uw waardevolle bezittingen veilig op kan bergen wanneer u deze niet gebruikt. Vergeet daarnaast niet om het beveiligingssysteem aan te zetten wanneer u het huis verlaat zodat uw woning, huisdieren en bezittingen veilig zijn.

9. Laat geen briefjes achter op de voordeur wanneer u weg bent

Briefjes achterlaten voor bijvoorbeeld de postbode of familieleden trekt onbedoeld de aandacht van inbrekers, aangezien het aangeeft dat u niet thuis bent. Als alternatief kunt u een deurbel met camera gebruiken om zo via de app te communiceren met diegene die voor de deur staat.

10. Zet het volume van uw huistelefoon zachter</