Wanneer we spreken over een veilig thuis is het belangrijk om uw huis te beschermen tegen inbraak en brand. Een operationeel beveiligingssysteem voor thuis is een ideale manier om uw huis te beschermen tegen deze gevaren. Echter zijn er ook andere veiligheid voorzorgsmaatregelen die u kunnen helpen een veilig huis te waarborgen.

Hieronder staan twintig veiligheidstips voor zowel een veilig huis als maatregelen ter preventie van brand. Start vandaag nog met de tips om een veiligere omgeving te creëren.

Tips voor een veilige en beveiligde omgeving rondom uw huis

De eerste tien tips zijn voor het verbeteren van uw veiligheid in en rondom uw huis. Gebruik deze tips in combinatie met het beveiligingssysteem van uw woning om uw huis en familie te beschermen.

1. Creëer de illusie dat er iemand thuis is

Wanneer u voor langere tijd afwezig bent, kunt u gebruik maken van slimme verlichting. Hierbij kunt u de lampen via de app automatisch aan- en uitzetten. Hierdoor creëert u de illusie dat er iemand thuis is. Ook kunt u via de app smart scenes aanmaken. Bijvoorbeeld wanneer de buitencamera een beweging detecteert de slimme verlichting automatisch aangaat. Dit schrikt de ongewenste bezoeker direct af.

3. Kijk altijd voordat u de deur opent

Als er onver