Een slimme alarmsysteem maakt gebruik van draadloze technologie, WiFi-netwerk en de aanwezigheid van smartphones om de dagelijkse beveiliging te bevorderen. Steeds meer particuliere woning- en zakelijke grondbezitters zijn op zoek naar manieren om familie, personeel en bezittingen te beschermen door beveiligingssystemen uit te breiden. Door de voortdurende ontwikkelingen op technologisch gebied zijn traditionele beveiligingssystemen met centrale meldkamers niet meer van deze tijd.

Van sensoren tot aan draadloze camera’s, een slimme beveiligingssysteem kan op elk moment bedient worden op afstand via uw smartphone. Als het op uw beveiliging aankomt, heeft u ten alle tijden de touwtjes in handen. Het feit dat u op elk moment het systeem kunt bedienen, maakt het systeem gemakkelijk en toegankelijk in gebruik.

Slimme alarmsysteem

Wat zijn de voordelen van een slimme alarmsysteem?

Een slimme alarmsysteem kent vele voordelen voor woning- en zakelijke grondbezitters:

Prijs: de installatie van een slimme alarmsysteem is eenvoudig, waardoor u installatiekosten kunt vermijden. U hoeft de sensoren en het beveiligingssysteem enkel te installeren waar u deze wenst. Verder zijn alle functionaliteiten van het alarmsysteem kosteloos te gebruiken.

Gemak: het systeem is snel en eenvoudig geïnstalleerd. Hierdoor bent u niet afhankelijk van een monteur voor installatie. Alles wordt gekoppeld met uw smartphone, eenvoudiger kan het niet.

Raadpleeg op afstand, wanneer u maar wilt: ongeacht waar u zich in de wereld bevindt, u heeft de mogelijkheid om het beveiligingssysteem te bedienen vanaf een smartphone. Zo bent u bij verdachte situaties altijd op de hoogte.

Google Assistant en Amazon Alexa: het alarmsysteem is compatibel met Google Assistant,  Amazon Alexa en alle producten van Smartbeveiliging.

Slimme alarmsysteem of een traditionele alarmsysteem?

Een traditionele alarmsysteem maakt gebruik van een meldkamer service. Deze service kost circa 40 euro per maand.
Bij een traditionele alarmsysteem krijgt men het idee dat er 24/7 wordt gewaakt over hun veiligheid. Echter werkt dit anders in de praktijk. De meldkamer belt bij alarm niet direct naar de politie. Eerst wordt u gebeld door de meldkamer voor een verificatie of het alarm daadwerkelijk een verdachte situatie betreft. Hierna kunnen zij pas de politie inschakelen. Het proces is vertraagd bij een traditioneel alarmsysteem, waardoor er pas later actie kan worden ondernomen.

Bij de slimme alarmsysteem van Smartbeveiliging ontvangt de eigenaar bij alarm een melding of oproep op de smartphone, waardoor er  direct actie kan worden ondernomen. Bij dit slimme alarmsysteem zijn er geen maandelijkse kosten aan verbonden.

Smartbeveiliging Traditionele alarmsysteem
Abonnementskosten Nee Ja, circa 40 euro p.m.
Meldkamer Nee Ja
Melding op smartphone Ja Nee
Camerabeelden voor bewijs Ja Ja
Google Home Ja Nee
Amazon Alexa Ja Nee
Eenvoudige installatie Ja Nee
Installatieservice Eenvoudige installatie (DIY) Ja, vanaf 199 euro
Prijs Vanaf 99 euro Vanaf 300 euro